Biennal d'Art 2018

Artistes seleccionats

Tornar al llistat d'artistes

 

Sebastián Ruiz Ordóñez

Neix a Bucaramanga, Colòmbia
viu a Barcelona

 

Ikea Landscape
2018
ceràmica, filferro, taula
120 x 110 x 60 cm

 

PRESENTACIÓ

Es un artista Colombià que viu i treballa a la ciutat de Barcelona, on va realitzar el màster de creació artística contemporània a la universitat de Barcelona, mateixa.

La seva especialitat es la instal·lació i l’escultura, en la qual barreja diverses tècniques, materials i objectes, de manera que conjuga i crea una mutació poètica sobre la societat i la naturalesa humana.
Actualment comença els seus estudis de doctorat a la mateixa Universitat de Barcelona i com a part de la seva preparació escultòrica cursa estudis ceràmics a l'escola d'art La Industrial.

 

Els meus interessos plàstics em porten a investigar dins el quotidià, la teatralitat de les relacions socials, el control i les formes de colonització, així mateix, d'alguns tipus de violència en la societat, tenint en compte no només la violència directa, sinó també la simbòlica, la divina, la epistèmica, entre d’altres.

Com a resultat d'això, i a partir de la re-simbolització d'objectes, de materials orgànics o d’altres, procuro conjugar i crear una mutació poètica que suggereixi aquestes característiques i es materialitzi en diferents mitjans, sigui en formats digitals, sigui en dibuixos, escultures o instal·lacions.

De la mateixa manera que va fer Torres-García en el seu mapa d'Amèrica invertida, a la meva obra i a Ikea Landscape em plantejo mirar la geografia des d’altres punts de referència. Amb aquest gest tan simple, Torres-Garcia va desconstruir un metarrelat i va mostrar com de fàcil pot ser invertir els pols, simplement invertint la mirada o l'objecte mirat. D’aquesta manera, s’evidencia que el problema no es troba en el pla físic, sinó que recau en un nivell epistemològic.

 

  

 

 

CANALS GALERIA D'ART

Carrer Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
T. 936 754 902
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art 2019

Disseny web Creació Singular