Casademont, Le vieux
Casademont, Le vieux

Casademont Le vieux (Barcelona, 1923-Girona, 2007) és un dels artistes que formen part de la història de l’art del segle XX a Sant Cugat i un dels artistes catalans destacats del segle XX.
Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, reflectint el paisatge, en el seu sentit més ampli. El seu caràcter vital el va dur a molts indrets del món, vivint temporades a llocs que han quedat bellament expressats en el conjunt de la seva obra.
Guardonat amb diversos premis entre els quals la Creu de Sant Jordi, atorgada l’any 1994, la Medalla d’Or - Sala de l’ Hotel de Ville de Vichy, la de President Honorari a l'Academie du Vernet, la de fill adoptiu de l’ Estat d’Estíria a Graz (Austria).  També fou Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona.
Obtingué el premi de gravat en el Saló de la Tardor de la ciutat de Palma de Mallorca. Primera medalla de gravat en la V Mostra Internazionale de Lugano (Suissa). Primer premi de gravat en el XIV concurs d’Art de Girona, d’àmbit nacional. Figura en els catàlegs dels anys 1962,1967 i 1968 del Saló de Maig. Al llarg de la seva trajectòria, han escrit sobre ell i la seva obra destacats crítics d'art.
Són nombroses les exposicions realitzades tant aquí com a l’estranger i la seva obra es pot veure a molts museus nacionals i internacionals.

 


CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular