Raventós, Mª Assumpció
Raventós, Mª Assumpció

Mª Assumpció Raventós i Torras (Sant Sadurní d’Anoia, 1930) estudia a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, al taller de gravat de Friedllander a París i al conservatori de les Arts del Llibre. Pels seus mèrits artístics, l’any 1991 la Generalitat de Catalunya li atorgà la Creu de Sant Jordi, màxima distinció que atorga el govern català. És membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Pertany al grup d’artistes que han estat pioners en la tècnica del tapís, a nivell estatal i és una de les artistes que durant els anys ’70 es va involucrar en el món del tapís sorgit a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat.

Des d’uns inicis figuratius amb influències cubistes i expressionistes, la seva obra ha evolucionat cap un informalisme d’harmonies austeres però delicades, amb una gran sensibilitat per les qualitats de les matèries i els efectes de les textures. És una artista multidisciplinar que ha sabut manifestar-se en tots els llenguatges al seu abast. EL dibuix, la pintura, el gravat..., són mitjans dels quals es serveix per produir una obra d’alt nivell artístic, que la consolida com una de les artistes mes importants de la nostra època.

La seva obra s’ha exposat i es troba a diferents indrets d’Europa i Amèrica.

 

 


CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular