Exposició

ART-PAPER . Última col·lectiva de la dècada

Pep Agut, Tom Carr, Neus Colet, Domènech Fita, Grau Garriga, Joanpere Massana, Jaume Muxart, Ràfols-Casamada, Amèlia Riera i Joan Pere Viladecans

Desembre 2019 - Febrer 2020

 

L’última col·lectiva de la dècada es pot veure del 2 desembre de 2019 al 28 febrer de 2020 a Canals Galeria d’Art de Sant Cugat

Històricament, els artistes sempre han fet servir el paper com a suport en la seva creativitat, des d’esbossos, dibuixos, gravats, fins a obres que tenen el paper com a matèria primera. Gairebé tots han fet servir el paper com a eina imprescindible dins les seves creacions, i a part de la disciplina artística que hagi distingit a cadascun dels artistes.

El nostre espai sempre ha defensat els artistes catalans i ara, quan s’acaba l’any que tanca una dècada, exposa les obres d’aquests 10 artistes, que ja formen part de la història de la galeria i del país. Diferents artistes, estils i generacions conformen aquesta mostra col·lectiva, que té un denominador comú, el paper.

Pep Agut, artista visual de Terrassa considerat un representant de l’art conceptual. Partint de la seva formació en pintura i fotografia centra el seu interès en els límits de la representació, el paper de l’artista i el lloc de l’art. Actualment, viu entre Terrassa i París.

Tom Carr, artista plàstic contemporani ha dissenyat espais lluminosos en diversos indrets, ha realitzat nombroses instal·lacions aquí i a l’estranger i té obra permanent pública en diverses ciutats.

Neus Colet, artista de l’avantguarda plàstica sorgida a Sant Cugat que ha participat en nombroses exposicions arreu del país. Ha participat en nombroses exposicions dins i fora del país i ha estat seleccionada en diferents certàmens artístics.

Domènech Fita, artista de Girona que ha treballat diversos estils i tècniques, des del figuratiu, fins la integració en el concepte abstracte. La seva obra és essencialment escultòrica, però ha experimentat en totes les tècniques.

Grau Garriga, artista de Sant Cugat, un dels renovadors del tapís contemporani a Espanya, que té obra en diversos museus i institucions d’aquí i de l’estranger. Conegut també pels seus grans muntatges i environaments. Guardonat, entre d’altres distincions i premis, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Salvador Juanpere, artista de llarga trajectòria, proper als corrents conceptuals. Els seus dibuixos, escultures o instal·lacions tenen un fort contingut formal i poètic i son una reflexió sobre el propi procés creatiu. Conegut com un dels escultors destacats de finals del segle XX dins el panorama de la plàstica catalana.

Jaume Muxart, juntament amb Marc Aleu, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Jordi Mercadé, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats van constituir el històric grup Taüll. Va ser degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva vida, realitzà nombroses exposicions aquí i a l’estranger.

Albert Ràfols-Casamada, artista destacat del segle XX que evolucionà cap els corrents de la pintura abstracta. Guardonat amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura i amb el Premi Nacional d’Arts Visuals de Catalunya i amb la Creu de Sant Jordi atorgats per la Generalitat. També compta amb la Legió d’Honor del Govern francès. Acadèmic honorari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando.

Amèlia Riera pintora i gravadora catalana, fundadora del Ciclo de Arte de Hoy i de les Muestras del Arte Nuevo. Enfront de l'abstracció informal dominant al seu temps, crea un món personal, misteriós i inquietant, d'arrel surrealista. Iconogràfica i simbòlica. Guardonada amb el Premi Nacional de Cultura i Acadèmica d'honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Joan Pere Viladecans ha dut a terme un llarg periple d’exposicions aquí i a l’estranger. Li han estat atorgats diversos premis, entre els quals, la condecoració de Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres, i el premi Award of Excellence de la Society New Design a Nueva York. La seva evolució artística ha estat constant i molt intensa. En la seva etapa més recent, treballa sobre paper amb múltiples materials diversos i es torna més auster en el color.

Més informació, Josep Canals 607 25 39 98

 

ART-PAPER

ART-PAPER

ART-PAPER

ART-PAPER

ART-PAPER

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular