Exposició actual

LA DONA EN L'ART - exposició col·lectiva

Del 26 de maig al 30 d'agost de 2020

 

Carmen ANZANO, Francisca BLÁZQUEZ, Romy CASTRO, Neus COLET, Teresa FARRÉS, Lourdes FISA, Elvira FUSTERO, Conxa IBÁÑEZ, PatrIzia LOHAN, Carme MIQUEL, Eulàlia MORAL, Rosa NICOLÁS, Pilar PERDICES, Mª Assumpció RAVENTÓS, Amèlia RIERA i Conxa SISQUELLA.

En aquest temps del COVID-19 la dona és la protagonista de la programació del nostre espai ja que dediquem tot l’any a mostrar obres fetes per dones. Donant protagonisme a la dona artista. sumant-se així a les que es fan també en molts indrets del món, amb la dona protagonista.

Aquest any del COVID-19 les obres fetes per dones, desembarquen amb més força que mai, constatant que elles són les grans protagonistes i que els seus noms són dignes d’ocupar el seu lloc en el món de les arts visuals.

La irrupció de noms propis femenins i el canvi d'actitud enfront de l'art fet, propicia que enguany se succeeixin els monogràfics de dones. És una tendència a l'alça impulsada des de diversos fronts, el primer dels quals, el clamor popular.

L’any 2020 marcarà la diferència en la programació dels centres, reclam de justícia històrica, i cada vegada és més important sensibilitzar des de l'art la lluita contra el masclisme i el fet de fer invisible la creativitat femenina. És un fet real que el 70% de llicenciats siguin dones, i també és un fet la poca representació femenina en museus i galeries.
L’exposició col·lectiva a la Canals mostra les obres de les següents artistes:

Carmen ANZANO, (Vilanova de Sau, 1960) llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Artista multidisciplinària elabora una obra de caràcter poètic, expressiu i sensorial fent servir diferents materials com pintures, teles, fustes, cordes i fils que s’intercalen, a vegades sobre superfície pictòrica, a vegades ordint múltiples teixits. Els seus treballs han guanyat nombrosos premis i formen part d’importants col·leccions espanyoles i nord-americanes.

Francisca BLÁZQUEZ, nascuda a Madrid, és l’autora del "Dimensionalismo". El seu caràcter multidisciplinari abasta des de la pintura a les instal·lacions, passant per les performances o la joieria, que ha fet que els seus treballs tinguin certs components interdisciplinaris. Les geometries de Blázquez ens situen en un espai dimensional desconegut, on el plans, la llum, la gravetat o les formes no responen de la manera habitual. Les seves obres s’han exhibit per tot el món, formant part d’importants col·leccions d’Àsia, Europa i Amèrica.

Romy CASTRO (Lisboa, 1956) llicenciada en pintura per l’Escola de Belles Arts de Lisboa. I també és llicenciada per la Facultat de Belles Arts de Madrid, on posteriorment obtingué el doctorat. Compta amb una obra molt matèrica que parla de la relació de l'artista amb la natura, obres molt austeres en la seva representació i en el color, i a les quals una línia divisòria horitzontal marca dos mons suposats. Té diversos premis de pintura nacionals i internacionals. La seva obra s’ha exhibit a Europa i Amèrica.

Neus COLET (Barcelona, 1963) llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és gravadora i escultora, tècniques que treballa de manera individualitzada ò juxtaposada. La seva obra és una recreació dels objectes quotidians als quals aporta un caràcter lúdic, irònic i evocador. Treballa principalment amb el ferro, imprimint-li calidesa i proximitat a base d’imprimir-li el gravat. També treballa el gravat sobre paper i el discurs de la seva obra sempre ha estat convincent. Ha exposat aquí i a Europa.

Teresa FARRÉS (Sant Cugat, 1916-2011) Es formà a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Pedagoga i la primera dona que impartí classes d’art a Sant Cugat. Centra la seva obra en el camp de la figuració lírica, representant el paisatge, la figura i el bodegó com a temes principals i mostrant la seva admiració pels cànons clàssics i per la pintura renaixentista. Realitzà diverses exposicions individuals i col·lectives, bàsicament a la seva ciutat natal.
Lourdes FISA (Corbera de Llobregat, 1964) llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, les seves creacions mostren bàsicament una sensibilitat cap als elements quotidians. La indagació constant de noves tècniques i materials diversos només és la recerca de nous vehicles per expressar-se i afirmar-se. També destaca la seva formació en el camp de la fotografia. Les seves obres s’han mostrat per tot Europa i als Estats Units.

Elvira FUSTERO (Saragossa, 1949) cursà Arts i Oficis a l'Escola Oficial de Saragossa. La seva obra és de vibrant composició i color, expressant múltiples sensacions acumulades, a través del temps. Realitza exposicions individuals i col·lectives per diferents països de la Comunitat Europea, Hispanoamèrica i Austràlia.

Conxa IBÁÑEZ (Canet de Mar, 1929) Ha esdevingut una de les principals figures femenines de la pintura catalana, nodrint-se de manera directa dels grans paisatgistes del nostre país. La seva pintura es basa amb una visió neta i tranquil·la de la natura, cercant el concepte essencial d’aquesta. Colors purs i nítids i una paleta bàsica. També és una excel·lent gravadora.
La seva llarga trajectòria és plena de premis i reconeixements i compta amb una llarga llista de exposicions dins i fora del nostre país, i té obres en destacades col·leccions públiques i privades.

Patrizia LOHAN és una artista alemanya que viu a Sant Cugat i que es constitueix com una de les creadores de l'avantguarda amb projecció creixent. Treballa una obra minimalista, amb puresa de material, elaborant volums de fèrria disciplina. Juga amb la reflexió del color, la projecció de l’ombra, sempre amb pulcre geometria. Guardonada en diverses ocasions per la seves obres.

Anna MIQUEL (Barcelona, 1949-2015) Doctora en Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on exercí com a professora. Treballà la pintura i el collage, però també s’introduí en el món del cinema, fent tres curts d’animació que reberen diversos premis internacionals. A més de les nombroses exposicions, rebé importants premis, com el Premi Internacional de Dibuix Joan Miró o el Premi Rafel Llimona.

Eulàlia MORAL (Barcelona 1962) escultora que cursa estudis a l’Escola Massana de Barcelona, ceràmica a La Bisbal d’Empordà, gravat a Mataró. Juga amb els colors, però sobretot amb textures i materials i entronca amb la plasticitat de l’essència creativa humana més primigènia, que és l’escultura, un àmbit que lliga el present amb el passat artístic anterior. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives al país i també a l’estranger.

Rosa NICOLÁS (Bata -Río Muni-, 1952) llicenciada en Belles Arts per la Facultat de la Universitat de Barcelona l’any 1984 funda el grup Yerba, juntament amb altres artistes. La seva pintura beu de les fonts primitives i de l’expressionisme alemany, amb una pinzellada gruixuda i matèrica i un traç enèrgic i contundent. Durant molts anys s’ha dedicat a la pedagogia a l’Escola Municipal d’Art de Rubí. Ha realitzat exposicions col·lectives i individuals.

Pilar PERDICES (Maó –Menorca-, 1931) llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, el seu treball es pot catalogar dins els paràmetres abstractes, tot i que no de manera determinant. Treballa la pintura i també el gravat i ha realitzat nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives. La seva obra forma part de diversos museus i col·leccions públiques i privades.

Mª Assumpció RAVENTÓS (Sant Sadurní d’Anoia, 1930) estudia Belles Arts a Barcelona. Pionera en la tècnica del tapís, a nivell estatal és una de les artistes que durant els anys ’70 es va involucrar en el món del tapís sorgit a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. Inicis figuratius amb influències cubistes i expressionistes, la seva obra ha evolucionat cap un informalisme. Artista multidisciplinària doncs ha treballat el dibuix, la pintura, el gravat, i és una gran creadora en el tapís. Rep de la Generalitat de Catalunya la Creu de Sant Jordi i és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. La seva obra s’ha exposat i es troba a diferents indrets d’Europa i Amèrica.

Amèlia RIERA (Barcelona, 1934-2019) ha treballat el dibuix, la pintura i el gravat. És una de les creadores catalanes més importants dins l’art informalista. Evolucionà cap una etapa neosurrealista molt personal, creant uns mons onírics i astrals. Si en principi els seus eixos principals eren el sadomassoquisme, l’erotisme i la necrofília, posteriorment els desplaça per una recerca del buit, el no res, i la representació d’elements quotidians, que intueixen la presencia humana a les seves obres, sense ser-hi representada. Tot plegat, imprimeix un fort caràcter ritual d’ambients solemnes, disposats amb una perspectiva central, no exempta d’un cert caràcter fúnebre. El seu món particular s’ha pogut veure en diferents exposicions nacionals i internacionals.

Conxa SISQUELLA (Centelles, 1926 – Barcelona 1997) es formà a l'Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi i al Conservatori de les Arts del Llibre de Barcelona, així com estudis de gravat a Washington. Ha estat una artista destacada de la postguerra que, juntament amb el seu marit va crear la Fundació Fornells-Pla a la població de La Garriga (Barcelona). La seva obra passa per la figuració existencialista, l’abstracció, l’expressionisme abstracte i l’informalisme. Realitzà nombroses exposicions al país i a l’estranger.

 

Exposicio actual - Canals Art

Exposicio actual - Canals Art

Exposicio actual - Canals Art

Exposicio actual - Canals Art

Exposicio actual - Canals Art

Exposicio actual - Canals Art

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular