Exposicio actual - Canals Art

Grau Garriga

Sant Cugat, 1929 – Saint Mathurin Sur Loire, agosto 2011

Exposició

DEU ANYS DESPRÉS, GRAU GARRIGA

Juliol - setembre 2021

 

Exposició de l’1 juliol al 30 de setembre de 2021 - Apertura, presencial i online

 

Exposicio actual - Canals Art

 

El 29 d’agost de 2011 moria a St. Mathurin Sur Loire l’artista més internacional nascut a Sant Cugat del Vallès, reconegut per la seva aportació en la renovació de del tapís a nivell de tot l’estat, a través de l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat.
Canals-Galeria d’Art vol recordar aquesta efemèride amb una mostra íntima de pintures i dibuixos poc coneguts d’aquest autor, i la relació que va tindre durant la seva vida amb aquesta galeria.

Un dels singulars dibuixos que es veuen a l’exposició és un gouache, en blanc i negre, on ell plasma l’actitud de la seva volguda mascota, la gossa Platina. Una altra de les obres dins el seu estil, retrata la seva àvia amb tons foscos i pinzellada vermella, color habitual en els seus treballs, i un marc dins un altre marc, amb la incorporació d’un tornavís, eina contundent que fa referència al caràcter d’aquella àvia formada en terra santcugatenca.

Aquesta exposició coincideix amb altres dues que l’artista té a Sant Cugat, una al Claustre i l’altra al Centre Grau Garriga, on el color vermell és protagonista. Aquest espai, molt vinculat amb aquest creador, ha demanat a l’ajuntament de la ciutat que es dediqui una plaça ò una avinguda a Grau Garriga, i també demana que es faci una ruta senyalitzada a la ciutat, dels llocs que ell va pintar i per això n’ha quedat testimoni, posant plaques indicadores, tal i com han fet en d’altres ciutats amb d’altres artistes. Ell va pintar molts indrets de la vila: els seus camps, ponts, masies, etc...

Grau-Garriga es va formar a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. Ha estat un artista polifacètic elaborant obres de pintura mural, com les realitzades a l’Ermita del Sant Crist del seu poble natal. Ha pintat, ha fet gravat, vitrall, escultura, environaments...

Va ser ell qui va introduir la renovació de l’art del tapís, a nivell de tot l’estat espanyol i ho va fer des de l’Antiga Casa Aymat i des de la secció artística que ell va dirigir de 1957 a 1970. Allà, s’hi creà l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i allà es duria a terme la renovació de l’art del tapís. A més del seu treball amb matèria tèxtil, les seves creacions també es decanten per l’obra pictòrica, treballant molt collage i l’assemblage, on el tèxtil hi té un paper destacat.

Els darrers anys de la seva vida va viure a Saint Mathurin Sur Loire –Angers-,(França). Entre d’altres distincions, el govern francès li atorgà la distinció de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres i l’any 1985 rebé la distinció Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Les seves obres s’han exposat a tot el món i són presents a destacats museus i col·leccions públiques i privades d’arreu del món, principalment d’Europa i dels Estats Units.

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular