Exposicions anteriors

RECORDANT GRAU GARRIGA

Del 1 d'agost a l'1 de novembre de 2017

 

Fa 6 anys de la mort de Grau- Garriga, l’artista més internacional de Sant Cugat

Grau-Garriga (Sant Cugat, febrer de 1929 – Saint Mathurin Sur Loire – França, juliol del 2011). Tot recordant l’artista, de l’1 d’agost a l’1 de novembre de 2017 i en un dels seus espais, Canals Galeria Museu mostra  llibres d’art, dibuixos i pintures del últims 20 anys de Grau Garriga, i reclamant també a l’Ajuntament de Sant Cugat que li dediqui un carrer o plaça.

Grau-Garriga va estudiar a l’Escola d’Art Aplicades i Oficis Artístics Llotja i a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona, on també va exercir com a professor. Pintor de formació, va treballar en l’àmbit de la pintura mural i el vitrall i entrà en contacte amb el món del tapís a partir de l’antiga fàbrica Casa Aymat, existent a Sant Cugat. 

Va ser ell qui va introduir la renovació de l’art del tapís, a nivell de tot l’estat espanyol i ho va fer des d’aquesta manufactura i des de la secció artística que ell va dirigir de 1957 a 1970. Allà, s’hi creà l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i allà es duria a terme la renovació de l’art del tapís. 

A més del seu treball amb matèria tèxtil, les seves creacions també es decanten per l’obra pictòrica, treballant molt collage i l’assemblage, on el tèxtil hi té un paper destacat. Els darrers anys de la seva vida va viure a Saint Mathurin Sur Loire –Angers (França). El govern francès li atorgà la distinció de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres i l’any 1985 rebé la distinció Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. 

Les seves obres s’han exposat a tot el món i és present a destacats museus i col·leccions públiques i privades de diferents museus i galeries de diverses ciutats del món, principalment d’Europa i dels Estats Units.

Tot recordant aquest insigne creador, nascut a Sant Cugat del Vallès, la galeria fa una selecció d’obra seva, per difondre la seva vesant com a dibuixant i pintor.

 

Gravats

Gravats

Gravats

Gravats

Gravats

Gravats

Gravats

Gravats

Gravats

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular