Exposicions anteriors

CASADEMONT “Le Vieux - etapa de Sant Cugat, 1965/1980”

Setembre 2019

 

El mes de setembre d’enguany, la galeria Canals fa el seu 46 aniversari –es va obrir l’any 1973- i per celebrar-ho realitza una exposició de Casademont Le Vieux, pintor que va viure a Sant Cugat del 1965 al 1980. L’exposició es pot veure fins al 30 de novembre de 2019.

Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, centrada en els paisatges que va conèixer, tant d’aquí com de l’estranger. L’exposició consta de 15 obres de la col·lecció familiar.

Per aquesta exposició, s’edita un catàleg on Xavier Figueras, amic del pintor i que va ser director de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, fa una semblança d’aquest destacat artista. També és qui inaugura l’exposició.

Casademont Le vieux (Barcelona 1923–Girona 2007) és un dels artistes destacats del passat segle. Freqüentà l’Escola Llotja de Barcelona i dugué una activa vida creativa en la pintura i també el gravat. La seva fama esdevé internacional després d’exposar l’any 1953 al Cercle Artístic de Bordeus (França). També trobem el seu nom entre els de la col·lecció de gravadors que l’any 1957 porta al Museu Galliera de París la compilació Rosa Vera. En l’etapa de viatges constants va passar llargues temporades a París, compartint sovint habitatge amb el també pintor Xavier Valls.
Guardonat amb diversos premis entre els quals la Creu de Sant Jordi, atorgada l’any 1994, també fou Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona.
Realitzà nombroses exposicions individuals i col·lectives i exposà a les principals galeries d’art d’aquí i de l’estranger. La seva obra s’ha pogut veure a París, Roma, Düsseldorf, Viena, Graz, Basilea, Zuric, i a Los Ángeles, Nova York i San Francisco, també a Tokio i Taiwan. Paral·lelament, cultivà  el gravat, el disseny i la ceràmica i la seva capacitat per a l’escriptura el dugué a publicar diversos llibres.

També hi ha obra seva en nombrosos museus d’art, entre els quals el Museu d’Art Modern de Barcelona, el Museu del Louvre -Gavinet des Étampes- París, el Museu Dalí de Florida, el Museu Nacional de Graz, el Museu-Pinacoteca del Monestir de Montserrat.
Compta amb nombrosa bibliografia i filmografia al voltant de la seva persona i la seva obra. Han escrit sobre ell i la seva obra M.R. Cruells, A. Cirici Pellicer, J.M. Garrut, Rafael Manzano, Sempronio, Luis de Lázaro Uriarte, Julio Trenas, M.D. Muntané, Francesc Galí, J. Cabot Llompart, J.J. Tharrats, Gaspar Sabater, Alfonso Muñoz, Jaume Sobrequés i Daniel Giralt-Miracle.
Entre d’altres premis, obtingué el premi de gravat en el Saló de la Tardor de la ciutat de Palma de Mallorca. Primera medalla de gravat en la V Mostra Internazionale de Lugano (Suissa). Primer premi de gravat en el XIV concurs d’Art de Girona, d’àmbit nacional. Figura en els catàlegs dels anys 1962,1967 i 1968 del Saló de Maig. A més de la Creu de Sant Jordi, també li han estat concedides la Medalla d’Or - Sala de l’ Hotel de Ville de Vichy, la de President Honorari a l'Academie du Vernet i la de fill adoptiu de l’Estat d’Estíria a Graz (Àustria). 

 

Mª Assumpció Raventós - Una trajectòria creativa

Mª Assumpció Raventós - Una trajectòria creativa

Mª Assumpció Raventós - Una trajectòria creativa

Mª Assumpció Raventós - Una trajectòria creativa

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular