Exposicions anteriors

PATRIZIA LOHAN "Sèries Geomètriques"

Del 4 de juliol al 29 de setembre del 2013

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Patrizia Lohan, és una artista alemanya que viu a Sant Cugat-Barcelona-, i que es constitueix com una de les creadores de l’avantguarda d’aquesta ciutat.

Ella elabora una obra amb figures geomètriques sobre fons blanc,  inscrites en quadrats blancs, distribuïdes en l’espai inconcret i constituint  assajos experimentals, on ja hi trobem el joc i l’ordre. 

El suport, sempre d’un blanc pulcríssim centra el contingut, evita la dispersió i ordena els elements com en un full de paper. Construeix les formes geomètriques amb una làmina d’un material semi flexible que ella mateixa elabora i que pot modelar mentre està humit, cosa que li proporciona un relleu uniforme. Un procediment propi, que ultrapassa allò pictòric, però que tampoc pretén ser escultòric, és una altra dualitat entre l’escultura i la pintura.

Hi ha obres monocromes, blanc sobre blanc que emfatitza el joc de llum i ombra en els relleus, concentrant tot l’interès plàstic i multiplicant, gairebé fins l’infinit, les possibilitats de percepció de la mateixa peça en funció del tipus de llum, la direcció, la intensitat.

L’artista també introdueix el color en algunes de les seves obres d’una manera prou particular, perquè el que percebem a primer cop d’ull és un suau difuminat al voltant de les figures, que en molts casos semblen irradiar una llum interior. Aquesta percepció és deguda a la seva destresa i pulcritud a situar el color de manera estratègica perquè es reflecteixi sobre el fons blanc del suport. És una coloració indirecta, obtinguda mitjançant el reflex d’un color sobre el blanc, que queda oculta a la vista frontal de la obra.

Patrizia Lohan crea un enginyós joc de simulació perceptiva que aporta un significatiu plus d’imaginació i talent a unes obres que revelen el seu afany per assolir un llenguatge propi, a través de resoldre, des de la reflexió i la intuïció, la tensió constant d’elements contradictoris. L’equilibri, la puresa i l’especial concepte d’harmonia, que palesen aquestes geometries lúdiques, ens ho confirmen.

Per aquesta exposició es fa un catàleg, amb introducció del crític d’art Ramon Casalé.

 

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular