Exposicions anteriors

"Sant Cugat i els seus artistes"

Del 30 de gener al 7 d'abril del 2013

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

“Sant Cugat i els seus artistes” és el títol d’una mostra col·lectiva que reflecteix els inicis del Sant Cugat artístic i que presenta Canals-Galeria d’Art, amb obertura el dia 30 de gener, a les 19.30 h. al carrer de La Creu 16 de Sant Cugat. Es podrà veure fins el dia 7 d’abril.

La història de l’art contemporani a la ciutat de Sant Cugat es comença a desenvolupar a principis dels anys ’60, amb la creació de l’Escola Catalana de Tapís i amb la intervenció de tres artistes de la població, que es varen implicar en aquest moviment artístic que va donar fama internacional a la ciutat: Josep Grau Garriga el mes internacional artista nascut a la ciutat, Carles Delclaux i Josep Royo que treballa conjuntament amb Joan Miró en la realització de tota l’obra tèxtil de Miró.

Paral·lelament al què passava en aquell centre, els germans Francesc i Miquel Cabanas i Alibau desenvolupaven una intensa tasca expositiva, dins els corrents fauves. També la Teresa Farrés marcava pautes com a pintora i pedagoga a la població.

Era quan al centre Can Monmany, dirigit per la pintora Mercè Diogéne, s’hi desenvolupaven uns tallers amb una intensa activitat tèxtil. En aquest context, a la ciutat sorgia l’entitat “Estudi d’Art”, on hi varen participar artistes com Josep Canals, Pep Codó, Ferran Martí, Carles Briega, Joan Tortosa, Xavier Figueras, Manolo Belzunce, Sergi Barnils, Carles Cabanas,..... Més endavant, nous creadors es varen incorporar a la ciutat i hi varen obrir els seus tallers, com ara: Joaquim Chancho,  Graham Nash, Carmen Anzano, Martín Carral, Àngels Ribé, Pla-Narbona, Pere Formiguera, Salvador Juanpere, Neus Colet...., i a partir dels anys ’90, Sant Cugat ja és un referent com a terra d’artistes, amb artistes de repercussió nacional e internacional.

La present exposició vol ser un reconeixement a alguns dels artistes de Sant Cugat, que han situat i situen Sant Cugat entre les ciutats d’art del país.

A la mostra hi ha tapís, pintura, escultura, dibuix i fotografia dels artistes Carmen Anzano, Sergi Barnils, Carles Briega, Francesc Cabanas i Alibau, Miquel Cabanas i Alibau, Josep Canals, Martín Carral, Pep Codó, Neus Colet, Mercè Diogéne, Xavier Figueras, Pere Formiguera, Grau Garriga, Salvador Juanpere, Graham Nash, Josep Royo i Joan Tortosa.

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular