Exposició

“Picasso i el tapís de Sant Cugat”

Octubre - desembre 2023

 

Exposicio actual - Canals Art

 

A Canals Galeria d'Art com inici de temporada presentem una exposició de Picasso en que documentem el tapís fet a Sant Cugat en 1965. El fet coincideix en que simultània a la Fundació Joan Miró i al Museu Picasso de Barcelona te lloc de forma simultània la mostra Miró-Picasso tot coincidint amb la celebració del 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso i el 40 de la de Joan Miró. Inauguració 20 d’octubre.

Dins l’Any Picasso 2023, Canals Galeria fa una exposició de fotografies i gravats d’aquest insigne artista, un reportatge fotogràfic del perquè, l’any 1965, es va fer un tapís de Picasso a Sant Cugat.

El director de la galeria, Josep Canals, ha fet una recerca d’aquest tapís que s’exposa al Museu Picasso de Barcelona. Obra que fins ara havia estat indocumentada.

A Sant Cugat hi havia la manufactura Casa Aymat. El seu director Miquel Samaranch volgué que Picasso participés en la renovació del tapís que allà s’hi produïa i va anar a veure’l França, que li lliurà un linòleo del qual se’n reproduí un tapís. Aquest fet tingué lloc la primavera de 1965 i l’estiu l’obra fou exposada a la Sala Gaspart de Barcelona.

La implicació de l’artista en aquells moments, amb 84 anys i encara molt actiu, va donar molta rellevància a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i va ser el començament de la implicació d’altres artistes destacats del país. El centre fou un espai de creació i difusió d’artistes catalans durant el franquisme.

En el tapís “Nature morte sous la lamp” de Picasso hi varen treballar Vicente Pasqual i els teixidors santcugatencs Jaume Busquets, Josep Royo i Joan Aymerich, que encara avui expliquen anècdotes del fet. Ara, 58 anys després, Josep Canals ha documentat aquesta obra de Picasso i a l’exposició s’hi presenta una part de la documentació fotogràfica del treball del tapís i la presentació a Barcelona en 1965 a la casa dels Samaranch, juntament als gravats de Picasso.

Aquesta exposició de gravats de Picasso i la documentació inèdita del seu tapís fet a Sant Cugat són l’aportació, que aquest espai d’art fa a l’Any Picasso 2023, tot recordant la implicació de l’artista amb la ciutat.

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular