Exposició actual

Casademont, Le Vieux "Un pintor del segle XX”

Abril - juny 2024

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Canals Galeria d’Art vol recordar la destacada presència d’aquest pintor català a Sant Cugat, indret on ell va viure uns anys i d’on va pintar molts racons amb el seu estil evocador.

Casademont “Le Vieux” (Barcelona 1923-Girona 2007) ha estat un dels artistes destacats del segle XX. Reconegut internacionalment i posseïdor de la Creu de Sant Jordi, Chevalier de les Arts, entre d’altres distincions..., també era membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. La seva fama esdevé internacional després d’exposar l’any 1953 al Cercle Artístic de Bordeus (França). En l’etapa de viatges constants va passar llargues temporades a París, compartint sovint habitatge amb el també pintor Xavier Valls.

A l’exposició s’hi mostren pintures representatives de la seva trajectòria professional. Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, centrada en els paisatges que va conèixer, tant d’aquí com de l’estranger.

Destacats crítics i historiadors han parlat de la seva pintura. Diu  el crític Daniel Giralt Miracle “...tant en la factura del seu treball, cent per cent identificable, com en la temàtica, perquè com a gran protagonista hi trobem el paisatge, encara que els seus són uns paisatges que fugen dels tòpics, per mostrar-se nus, atmosfèrics, sense cap presència humana o animal, perquè van ser pensats per a ser contemplats i per a provocar que l’espectador hi interactuï, assaborint aquell moment lumínic i cromàtic que el pintor volia destacar. Un desafiament que Casademont també assumia en unes natures mortes que, més que descripcions d’uns objectes, són jocs de colors que determinen unes composicions intimistes, d’esperit morandià, com aquí també podem constatar...”. 

La introducció del catàleg de la present exposició és a càrrec de la crítica d’art Anna  Tamayo. 

Casademont Le Vieux realitzà nombroses exposicions individuals i col·lectives exposant a les principals galeries d’art d’aquí i de l’estranger. La seva obra s’ha pogut veure a París, Roma, Düsseldorf, Viena, Graz, Basilea, Zuric, Los Ángeles, Nova York i San Francisco, Tokio i Taiwan.

Hi ha obra seva en nombrosos museus d’art, entre els quals el Museu d’Art Modern de Barcelona, Museu del Louvre -Gavinet des Étampes- París, Museu Dalí de Florida, Museu Nacional de Graz, Museu de Montserrat, Museu de Sant Cugat, Museu de Cadaqués....

Compta amb nombrosa bibliografia i filmografia al voltant de la seva persona i la seva obra. Han escrit sobre ell i la seva obra els principals crítics d’art del segle XX com  M.R. Cruells, A. Cirici Pellicer, J.M. Garrut, Rafael Manzano, Sempronio, Luis de Lázaro Uriarte, Julio Trenas, M.D. Muntané, Francesc Galí, J. Cabot Llompart, J.J. Tharrats, Gaspar Sabater, Alfonso Muñoz, Jaume Sobrequés i Daniel Giralt-Miracle.

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular